Verwarming

Maar liefst 70% van de energiekosten van een gemiddeld gezin gaan naar het verwarmen van de woning. Reden genoeg dus om te kiezen voor een energiezuinige en efficiënte installatie.

Als wij een gratis prijsofferte komen maken, komt u alles te weten over de soorten verwarming die u kan plaatsen en hoe u ze optimaal laat renderen.

Naast installatie van uw centrale verwarming, vloerverwarming, radiatoren, boiler, verwarmingsketel (CV ketel) kan u op ons ook rekenen voor onderhoud & herstelling.

Verwarming

Maar liefst 70% van de energiekosten van een gemiddeld gezin gaan naar het verwarmen van de woning. Reden genoeg dus om te kiezen voor een energiezuinige en efficiënte installatie.

Als wij een gratis prijsofferte komen maken, komt u alles te weten over de soorten verwarming die u kan plaatsen en hoe u ze optimaal laat renderen.

Naast installatie van uw centrale verwarming, vloerverwarming, radiatoren, boiler, verwarmingsketel (CV ketel) kan u op ons ook rekenen voor onderhoud & herstelling

Centrale verwarming

Het kiezen van een nieuwe centrale verwarming is een klus die vaak enig reken- en denkwerk vergt. Er zijn heel wat systemen beschikbaar met elk hun specifieke voordelen en nadelen. Hier vind je een handig overzicht van alle soorten verwarmingsinstallaties met meer informatie over de prijs, benodigdheden, verbruik en andere belangrijke weetjes. Zo kan je gemakkelijk en snel bepalen welk type verwarmingsinstallatie het meest voldoet aan al je eisen.

Welke brandstof kiezen voor je verwarming?

Een cv-installatie kan op verschillende energiebronnen werken. Welke brandstof je best gebruikt zal afhangen van de beschikbaarheid in de omgeving en het persoonlijk verbruik. De meest gebruikte energiebronnen voor een cv-installatie zijn aardgas, elektriciteit, propaan en stookolie (mazout). Daarnaast wordt ook groene energie steeds populairder. Meer informatie over de kostprijs, verbruik en impact van de verschillende brandstoffen tijdens een gratis persoonlijke opmetingl

Gratis advies

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij uw thuis of op uw bedrijf.

We adviseren u over de mogelijkheden, kostprijs, rendement en terugverdientijd.

AFSPRAAK MAKEN

of heeft u eerst nog vragen?

 • Onderhoud & herstellingen voor toestellen op gas & hernieuwbare energie (alle reguliere merken)
 • Ketelreiniging
 • Radiotoren plaatsen
 • Vloerverwarming
 • Elektrische verwarming
 • CV-ketels
 • Boilers
 • Thermostaat
 • Gasleidingen
 • Gasinstallaties

Afspraak maken

Vloerverwarming

Net zoals radiatoren werkt vloerverwarming met stralingswarmte van warm water. Het water wordt opgewarmd in de CV-ketel en verspreid via buizen die onder de vloerbekleding liggen. Om een gelijkmatige warmteverdeling te verkrijgen worden de buizen op een vaste afstand van elkaar gelegd en dit over de volledige ruimte. Vroeger klaagde men vaak over de lange opwarmtijd van vloerverwarming maar met de nieuwste generatie thermostaten, is dit probleem voorgoed verleden tijd. Vloerverwarming kan zowel onder parket als onder tegels gelegd worden mits een correcte plaatsing en het nemen van de nodige voorzorgen.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Het geeft een aangename warmte.

Doordat er veel grotere oppervlakken zijn, in vergelijking met radiatoren, zal de warmte overal constant zijn. Onze voeten worden ook opgewarmd door de warmte die van onderaan komt, wat zorgt voor een aangenamer gevoel. Er ontstaan slechts kleine luchtbewegingen door de matige vloertemperatuur en de grotere verwarmingsoppervlak. Je krijgt dus een veel aangenamere temperatuur dan met een radiatorverwarming.

Lager energieverbruik met vloerverwarming.

Er wordt ruimte bespaard door de verwarming van een warmtelichaam die hoge keteltemperaturen veel minder nodig heeft. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt. De kamer wordt veel regelmatiger en zuiniger verwarmd doordat de ruimte nu een grotere warmteopslagplaats heeft.

Vloerverwarming is goed voor de gezondheid.

Er zijn slechts minimale luchtverplaatsingen doordat de vloerverwarming louter stralingswarmte afgeeft. Het stof wordt hierdoor zo goed als niet verplaatst. De stralingswarmte zorgt verder ook voor een relatief hogere luchtvochtigheid in de ruimte.

Weinig tot geen onderhoud.

Eens vloerverwarming geïnstalleerd is, is er maar een minimaal onderhoud nodig.

Ruimtelijk en plaatsbesparend.

Als je als hoofdverwarming vloerverwarming gebruikt, dan heb je geen andere verwarmingstoestellen nodig en bespaar je hierdoor heel wat plaats. Dankzij de vloerverwarming ben je volledig vrij over hoe je de ruimte zou willen inrichten!

Geruisloos.

Je hebt helemaal geen storend gezoem of andere geluiden, wat wel het geval is bij radiatoren. Vloerverwarming is volledig geruisloos.

Afspraak maken

Radiatoren

Meer dan de helft van de Vlamingen maakt gebruik van centrale verwarming met radiatoren. Het is één van de eerste verwarmingssystemen en is na meer dan 50 jaar nog steeds een van de goedkoopste en makkelijkste methoden voor het verwarmen van de woning.

Het werkingsprincipe van radiatoren is vrij eenvoudig: de CV-installatie maakt warm water aan dat verdeeld wordt over verschillende leidingen. Deze leidingen worden verbonden met radiatoren die terug te vinden zijn in elke kamer. Binnenin elke radiator is een klein doolhof gemaakt waar het water moet doorstromen. Dit doorstromen zorgt voor heel wat contact met het omhulsel zodat de radiator warmte kan absorberen en uitstralen in de te verwarmen kamer. Geribbelde en verticale onderbrekingen langs de buitenzijde zorgen voor meer contactoppervlakte met de buitenlucht wat de warmte-uitstraling bevordert.

Prijs radiatoren met of zonder cv-installatie

De prijs van een radiator wordt bepaald naargelang de uitvoering en het vermogen.

Afspraak maken

CV ketels

Op een bepaald moment moet u een beslissing nemen: nieuwe CV ketel kopen of niet? Heeft u de keuze gemaakt om voor een nieuwe verwarmingsketel te gaan? Welke verwarmingsketel is nu het best voor u? 

 1. Contacteer ons vrijblijvend.
 2. Wij komen tot bij u om uw situatie door te nemen en om u te adviseren.
 3. U krijgt van ons een vrijblijvend voorstel op maat.

Afspraak maken