Waarom airco?

Met een aircosysteem creëert u extra wooncomfort!

De nieuwe generatie airco’s zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in elk interieur en lifestyle. Ze zijn een bron van comfort en zuiveren de lucht die u inademt. Kortom, dankzij airconditioning voelt u zich beter en bent u actiever.

Dit resulteert in meer creativiteit en productiviteit. Zeg nu eerlijk, is het niet aangenaam om tijdens de zwoele zomer gezellig in geklimatiseerde ruimten te shoppen of op restaurant te gaan?

Waarom airco?

Met een aircosysteem creëert u extra wooncomfort!

De nieuwe generatie airco’s zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in elk interieur en lifestyle. Ze zijn een bron van comfort en zuiveren de lucht die u inademt. Kortom, dankzij airconditioning voelt u zich beter en bent u actiever.

Dit resulteert in meer creativiteit en productiviteit. Zeg nu eerlijk, is het niet aangenaam om tijdens de zwoele zomer gezellig in geklimatiseerde ruimten te shoppen of op restaurant te gaan?

Airco voor comfort & gezondheid

We maken ons allemaal zorgen over de lucht die we inademen, maar wist u dat de lucht binnenshuis soms 2 tot 10 keer meer vervuild is dan lucht buitenshuis? Van pollen tot virussen, de binnenlucht zit vol met kleine, schadelijke deeltjes. U kunt ze niet zien, maar kunt u het zich permitteren ze te negeren?

De manier waarop gebouwen momenteel geconstrueerd worden, om energie te besparen, zorgt ervoor dat de natuurlijke ventilatie van verse lucht tot het minimum beperkt wordt. De binnenlucht wordt dus onvoldoende ververst en de vuile lucht (rook, bacteriën, virussen, vieze geurtjes, stof, afval, schimmel,…) blijft binnen.

Stof is afkomstig van huid, haar, kledij of stof van buitenaf. Schimmel, afval, … kunnen in aanraking komen met stof. Schilderwerken zorgen dan weer voor giftige stoffen, etctera…  Een vochtigheidsgraad van minstens 50% vermindert sterk de overlevingskans van gevaarlijke virussen. Airconditioning ventileert, zuivert en houdt de vochtigheidsgraad van de binnenlucht onder controle.

Gratis advies

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij uw thuis of op uw bedrijf.

We adviseren u over de mogelijkheden, kostprijs, rendement en terugverdientijd.

AFSPRAAK MAKEN

of heeft u eerst nog vragen?

Prijs airco

De prijs van een airco hangt af van verschillende factoren. Als eerste is de plaats van belang. Op sommige locaties is airco plaatsen heel simpel, op andere plaatsen is het dan weer niet zo gemakkelijk om een airco te installeren.

Nog belangrijker is de keuze van het type airco systeem bij u thuis.

Er bestaan verschillende airco systemen:

 • Airconditioning buitentoestellen
 • Cassette airconditioning
 • Hiwall airconditioning
 • Cassette voor onderbouw airconditioning
 • Airconditioning inbouwtoestellen
 • Ururu Sarara airconditioning
 • Rooster airconditioning
 • Plafond airconditioning
 • Verplaatsbare airconditioning toestellen
 • Vloertoestellen airconditioning

Contacteer ons vrijblijvend en wij adviseren welk type airco het best past bij u. We adviseren u naargelang uw situatie, kostprijs en terugverdientijd.

Airco combineren met een warmtepomp?

Wist u dat u uw airco kan combineren met een warmtepomp? Uw airco kan u namelijk niet heel het jaar door gebruiken. I.c.m. met een warmtepomp kan u uw airco niet alleen gebruiken voor verkoeling, maar ook voor verwarming!

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die u kan combineren met een airco:

Lucht – lucht warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u uw woning op een milieuvriendelijke en energiebesparende manier verwarmen. Dit type warmtepomp neemt de warmte op uit de buitenlucht en geeft ze terug af in de binnenomgeving via lucht. Ook voor het alsnog inbouwen van een warmtepomp in uw bestaande luchtverwarming bent u bij ons aan het juiste adres.

Voordelen van een lucht – lucht warmtepomp

In een goed geïsoleerde woning is luchtverwarming via een lucht – lucht warmtepomp een ideale keuze. Deze warmtepomp gaat namelijk uw woning verwarmen door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. De warmte wordt vervolgens opnieuw binnen afgegeven via lucht. Een voordeel van een lucht – lucht warmtepomp is dat deze zeer snel de gewenste ruimte kan opwarmen omdat het een direct systeem is zonder tussenstappen. Bovendien zal de warmte gelijkmatig verspreid worden, wat zorgt voor een aangename temperatuur.

Een bijkomend voordeel is dat u de lucht in uw woning kunt zuiveren via ingebouwde filters in de warmtepomp en dat de verwarmingscyclus kan worden omgekeerd om te koelen.

Een lucht – lucht warmtepomp van Vranken

Luchtverwarming op een lucht – lucht warmtepomp is een milieuvriendelijk, energiebesparend alternatief voor woningverwarming op stookolie of aardgas. Maar dat is niet het enige voordeel dat een lucht – lucht warmtepomp te bieden heeft.

Zo kan deze warmtepomp op een snelle manier uw woning verwarmen en heeft u onder andere de mogelijkheid om het verwarmingsproces om te draaien en zo uw woning te koelen. Wanneer u kiest voor een warmtepomp van Vranken kiest u gegarandeerd voor een warmtepomp van de hoogste kwaliteit. Bovendien werken onze installaties bijna onhoorbaar en houden wij ook rekening met het uitzicht van uw installatie.

Contacteer ons vrijblijvend en wij adviseren welk type airco het best past bij u. We adviseren u naargelang uw situatie, kostprijs en terugverdientijd.

Onderhoud airco

Na montage van uw airconditioning ontvangt u een aanbieding voor jaarlijks preventief onderhoud. Dit onderhoud verlengt de levensduur van de airconditioning en verlaagt het energieverbruik tot wel 30%! Het is dus raadzaam om minimaal 2 x per jaar onderhoud uit te laten voeren aan de airconditioning en andere koelinstallaties (naarmate aantal killo koelmiddel).

Tijdens dit onderhoud worden de filters gereinigd of vervangen, zowel de binnen- als de buiten-unit worden gereinigd, de inhoud van het koelmiddel gecontroleerd door middel van een lekkage test en de condenspomp worden getest.

Een regelmatige controle zorgt ervoor dat eventuele lekkages en slecht functionerende en/of defecte onderdelen tijdig worden opgemerkt en vervangen, waardoor de levensduur van de installatie opmerkelijk verlengd wordt. Bacteriëngroei op de binnen unit kan onaangename geurtjes verspreiden en allergische reacties veroorzaken bij personen die zich in de bewuste ruimte bevinden.

Deze onderhoudsbeurt omvat de volgende controles en werkzaamheden:

 • Filters in de binnen-unit reinigen
 • Controleren en reinigen van de condenswater afvoer (pomp)
 • Buitenunit grondig reinigen
 • Controleren, testen en afstellen van alle regelapparatuur
 • Controleren van de compressor
 • Controleren van de ventilatoren
 • Controleren van de leidingisolatie
 • Controleren van koelmiddel/olie (dit is exclusief het bij te vullen koelmiddel)
 • Opsporen en verhelpen van lekkages
 • Controle van het ontdooisysteem
 • Controle van alarmeringen

Tijdens de onderhoudsbeurt worden de constateringen vastgelegd op een servicebon. Zo houdt u altijd een historie bij uw installatie, altijd handig!

Wij doen tevens onderhoud op alle merken !

Afspraak maken

Plaatsing & herstelling

Zoekt u een installateur voor de aankoop & plaatsing van uw airco? En ook achteraf kan u bij ons terecht voor onderhoud & herstellingen.

Verplicht onderhoud

Voor sommige airco’s is er tevens een verplicht onderhoud. In dat geval moet u een lektest laten uitvoeren. Het bijhouden van een onderhoudsboek is wettelijk verplicht voor elke koelinstallatie/warmtepompinstallatie met een koelmiddelinhoud vanaf 3 kg. U ontvangt dit bij de installatie van de airco en het moet steeds beschikbaar zijn bij een volgend onderhoud, herstelling of jaarlijkse controle.

Afspraak maken